ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΕΡΓΑ ΣΗΡΑΓΓΩΝ

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ

ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ

ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ

Στοιχεία Επένδυσης Σηράγγων

Η Αρμός Προκατασκευές Α.Ε. διαθέτει σήμερα μία απο τις ελάχιστες στην Ευρώπη και μοναδική στην Ελλάδα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προκατασκευασμένων στοιχείων επένδυσης σηράγγων (segments) για τις ανάγκες του ΜΕΤΡΟ, καθώς και οδικών και σιδηροδρομικών έργων.

Σε στεγασμένους χώρους 7000 m2, ξεκινώντας απο την κατασκευή οπλισμού και φθάνοντας στον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκευση των segments, διαθέτουμε παραγωγική δυνατότητα εώς και 250 m2 σκυροδέματος (περίπου 200 τεμάχια segments) εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη τροφοδοσία δύο ταυτοχρόνως TBM (Μετροπόντικες) για την διάνοιξη σηράγγων.

Η παραγωγή σε ένα μόνο έτος όλων των στοιχείων επένδυσης της σήραγγας του Μετρό Αθήνας για την επέκταση της γραμμής Εθνικής Άμυνας - Σταυρός, εντυπωσίασε τους παράγοντες του έργου και ιδιαίτερα την ανάδοχο Κ/ξια ΑΕΓΕΚ - ΑΚΤΩΡ - SELI - J/P ΑΒΑΞ.

Επόμενο έργο για την Αρμός ήταν η επέκταση της γραμμής 2 προς το Ελληνικό όπου οι σταθερά υψηλές αντοχές 60 - 70 Mpa των 40000 m2 σκυροδέματος και το μηδενικό ποσοστό αστοχίας του τελικού προιόντος επέτρεψαν την απρόσκοπτη λειτουργία του μετροπόντικα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η αξιοπιστία και υπευθυνότητα που επέδειξε η εταιρία στα προηγούμενα έργα την οδήγησαν στην ανάληψη και του επόμενου έργου στην χώρα μας, Μετρο Θεσσαλονίκης, όπου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται απο το 2012 και η παραγωγή προκατασκευασμένων δακτυλίων για τη νέα επέκταση της γραμμής 3, τμήμα "Χαιδάρι - Πειραιάς" με την ανάδοχο την κοινοπραξία "J&P-AVAX. S.A. – GHELLA SpA".

Τα προκατασκευασμένα κελύφη σηράγγων ή segments, κατασκευάζονται σε οποιαδήποτε διάμετρο απαιτεί κάθε μελέτη εφαρμογής. Τα κελύφη αυτά αποτελούν μέρος του δακτυλίου της σήραγγας και είναι συνήθως έξι ή περισσότερα ανά δακτύλιο. Τοποθετούνται από το Μηχάνημα Ολομέτωπης Κοπής κατά τη διάρκεια εκσκαφής της σήραγγας.

Εφαρμογές

  • Γραμμές ΜΕΤΡΟ
  • Σήραγγες Κυκλοφορίας Οχημάτων
Copyright Armos Prokat. All Rights Reserved.