ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ 2004

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ

ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ

ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΚΑΤ ΚΤΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΔΙΠΛΑ ΤΟΙΧΕΙΑ

ΔΟΚΟΙ ΓΕΦΥΡΩΝ

Φ/Β Σταθμός 5,7ΜW

ΕΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

ΜΕΤΡΟ

Μετρό Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Η ΑΡΜΟΣ διαθέτει σήμερα μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη και μοναδική στην Ελλάδα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προκατασκευασμένων στοιχείων επένδυσης σηράγγων (segments) για τις ανάγκες του ΜΕΤΡΟ, καθώς και οδικών και σιδηροδρομικών έργων.

Σε στεγασμένους χώρους 7000 m2, ξεκινώντας από την κατασκευή οπλισμού και φθάνοντας στον ποιοτικό έλεγχο και την αποθήκη των segments διαθέτουμε παραγωγική δυνατότητα εώς και 250 m3 σκυροδέματος ( περίπου 200 τεμαχίων segments) εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη τροφοδοσία δύο ταυτοχρόνως ΤΒΜ (Μετροπόντικες) για την διάνοιξη σηράγγων.

Η παραγωγή σε ένα μόνο έτος όλων των στοιχείων επένδυσης της σήραγγας του Μετρό Αθήνας για την επέκταση της γραμμής 3, Εθνική Άμυνα - Σταυρός, εντυπωσίασε τους παράγοντες του έργου και ιδιαίτερα την ανάδοχο Κ/ξια ΑΕΓΕΚ - ΑΚΤΩΡ - SELI - J/P ΑΒΑΞ.

Επόμενο έργο για την Αρμός ήταν η επέκταση της γραμμής 2 προς το Ελληνικό όπου οι σταθερά υψηλές αντοχές 65 - 70 Mpa των συνολικά 40000 m3 σκυροδέματος καθώς το μηδενικό ποσοστό αστοχίας του τελικού προιόντος επέτρεψαν την ομαλή λειτουργία του μετροπόντικα χωρίς καμία καθυστέρηση.

Η αξιοπιστία και υπευθυνότητα που επέδειξε η εταιρία στα προηγούμενα έργα την οδήγησαν στην ανάληψη και του επόμενου έργου στην χώρα μας, Μετρο Θεσσαλονίκης, όπου οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Τέλος, τον Σεπτέμβριο του 2012, η Αρμος υπέγραψε σύμβαση για τη νέα επέκταση της γραμμής 3, τμήμα "Χαιδάρι - Πειραιάς" με την ανάδοχο κοινοπραξία "J&P-AVAX. S.A. – GHELLA SpA".

Τα προκατασκευασμένα κελύφη σηράγγων ή segments, κατασκευάζονται σε οποιαδήποτε διάμετρο απαιτεί κάθε μελέτη εφαρμογής. Τα κελύφη αυτά αποτελούν μέρος του δακτυλίου της σήραγγας και είναι συνήθως πέντε, έξι ή και περισσότερα ανά δακτύλιο. Τοποθετούνται από το Μηχάνημα Ολομέτωπης Κοπής (ΤΒΜ) κατά τη διάρκεια εκσκαφής της σήραγγας.

Copyright Armos Prokat. All Rights Reserved.